TWRP nyűgök

 FASTBOOT BOOT (TWRP BOOTOLÁS)

1. Minimal adb and fastboot alkalmazás, letölt, pc-re telepít.

2. twrp.img fájlját a keletkezett adb and fastboot mappába bemásolod. A telefonodra pedig másold fel a telepíthető recovery.zip fájlt vagy a recovery.img fájlt

3. command parancs a pc-n, dos-box nyílik (fontos hogy az adb and fastboot mappából indítsd vagy a dos-boxban lépkedj át az adb and fastboot mappáig)

4. A telefont a PC-re kötöd usb kábelen, a telefonon előtte bekapcsolod a Fejlesztői beállításokban az USB-debuggingot!

5. A parancssorban (dos-boxban) kiadod az 'adb devices' parancsot. természetesen ( '       ' ) jelek nélkül.

6. Telefonon egy kérdés ugrik fel, engedélyezed és megbízol-e a kapcsolatban. Igen! Ekkor a parancssorban megjelenik a telefonod kódsora. Ez jelzi látja a PC ABD-kapcsolaton a telefont.

7. Parancssorba (dos-boxba) beírod 'adb reboot bootloader' parancsot. A készülék újraindul fastboot módban.

8. Ha látod a "miui-nyuszit", a parancssorba (dos-boxba) beírod a 'fastboot devices' parancsot.

9. Ekkor, ha látja fastboot-módban is a telefont a PC, akkor itt is kiírja a telefonod kódsorát.

10. Bootoláshoz beírod a parancssorba a 'fastboot boot recovery.img' parancsot. (természetesen, ha az adb and fastboot mappában neked seggencsuszikazigazgato.img a fájl neve, akkor a parancssorba is azt kell beírnod!!! Sajnos a bootolás lehetőségét sok telefonnál már letiltotta a xiaomi...)

11. Ha bebootolt sikeresen a twrp, akkor a működő twrp-ben újra kell telepítened -immáron véglegesen- a twrp-t vagy a futtatható recovery.zip-ből sima telepítésként (vagy ha abból nem megy mert csak sima zip és nem a telepithető változat, akkor a twrp képfájl telepítőjével a recovery.img-t, de itt már vigyázni kell, hogy amikor megkérdezi, hogy hová telepitse? mindenképp a recovery-t jelöld ki, különben téglásítod a telefont!)

12. Ha sikeresen lefutott a telepités, újra kell indítanod a TWRP-t a Reboot menüben a Rebooot recovery menüpontot választva.

13. Ha újraindult...már használhatod is. (Csak leírva bonyolult..."megfőzve" 5 perc sincs...)


FASTBOOT FLASH (VÉGLEGES TWRP TELEPÍTÉS)

1-9 ugyanaz

10. Végleges telepítéshez beírod a parancssorba a 'fastboot flash recovery recovery.img' parancsot. (természetesen, ha az adb and fastboot mappában neked seggencsuszikazigazgato.img a fájl neve, akkor a parancssorba is azt kell beírnod!!!)

11. Ha sikeresen lefutott, még sokesélyes a végkifejlet. (Régen simán újraindítottad a telefont s a recovery már ott volt, később ha használni akartad a rendelkezésedre állt. Ma már nem így van mert a xiaomi beleköpött a levesbe, a gyári ROM-ok bootolás közben felülírják a twrp-t és visszatelepítik a miRecoveryt. (Rosszabb esetben nem indulnak be többé...) Ezért ma már TWRP-t csak custom (főzött) ROM-okhoz használhatunk.) Én eddig azt tettem, hogy miután sikeresen lefutott a TWRP telepítése. Nyomva tartottam a hangerő fel gombot. A PC-n beírtam a 'fastboot reboot' parancsot. Amitől a telefon megpróbál systemben újraindulni, mivel azonban a hangerő fel-t nyomjuk egyfolytában így nem tud a rendszer elindulni, hanem az előbb feltelepitett twrp fog. (Jó esetben, mert pár készüléknél már ez is le van tiltva pl Mi10TPro és családja)

12. Ha elindult a TWRP örömködünk pár másodpercet, majd a Törlés (Wipe) menüben a Format data gombot választjuk. Még egyszer rákérdez, hogy biztos? 'Yes'-t kell beírni...ez megszünteti a Data-partíció titkosítását.

13. Ha sikeresen lefutott, megkeressük a TWRP Újraindítás (Reboot) menüjét és azon belül A Recovery újrainditása (Reboot to recovery) almenüt választjuk.

14. A készülék újrabootol TWRP-ben és most állunk készen a custom ROM (pl multi.xiaomi.eu) telepítésére, vagy bármi más telepítésére...(gapps, stb)


MI 10T PRO, MI 10T, MI 10T LITE MULTI.XIAOMI.EU TELEPÍTÉSE

1-10 ugyanaz, kivéve azt hogy az elején másold a telefon belső tárhelyére a multi.xiaomi.eu ROM (vagy bármely más főzött ROM) telepithető ZIP-jét!

11. A telefon ujra indul TWRP-ben.

12. Tilos törölni és formázni bármely partíciót! Ne törölj semmit! Telepítsd a bemásolt romot.

13. Utána se törölj semmit. hanem kapcsold ki a telefont.

14. Inditsd ujra a MiRecoveryben.( Hangero fel + bekapcs gomb.)

15. Itt válaszd a WIPE DATA menüt

16. Ha sikeresen kész...Restart és örülj!


Az új a dologban, hogy a romot

DIRTY FLASH-ben kell feltenni,

majd Mi recoveryvel elvégezni a Wipe Data-t...


Másik kérdés, amivel sokan bajlódnak, tiszta telepítés, frissités (dirty flash). Leírom én mit értelmezek alatta, aztán mindenki annyit használ belöle, amennyit jónak lát:


DIRTY FLASH (UPDATE)

Wipe cache

Wipe dalvik

Copy custom ROM to phone

Install ROM

Wipe cache

Wipe dalvik

Reboot to system


CLEAN FLASH

Wipe cache

Wipe dalvik

Wipe data

Copy custom ROM to phone

Install ROM

Factory Reset

Reboot to system


FULL CLEAN FLASH

Wipe cache

Wipe dalvik

Wipe data

Copy custom ROM to phone

Install ROM

Wipe internal storage

Factory Reset

Reboot to system

(ebben az esetben teljesen szűz lesz a tárhely)


vagy


Wipe cache

Wipe dalvik

Wipe data

Wipe internal storage

Copy custom ROM to phone 

Install ROM

Factory Reset

Reboot to system

(ebben az esetben a ROM a telefonon marad)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

XIAOMI BOOTLOADER-NYITÁS ÚJ FOLYAMATA