XIAOMI BOOTLOADER-NYITÁS ÚJ FOLYAMATA

 Szasztok.MIndenhol az "őskori" leírások találhatók meg, ahol még létezett BL-nyitás engedélykérő oldal, oda regisztrálni kellett, majd várni kb 2 hetet és után kezdeni a folyamatot. Nos, ez az "őskorban" volt, ma már másképp kell.

A mai telefonoknál már más a folyamat.

1. Megveszed a telefont amin gyári ROM-van.
2. Belépsz a Mi Fiókoddal a MIUI-ba (ha nincs még fiókod létrehozol egyet, mert BL-t nyitni, csak fiókkal belépve lehet!...illegális utakról most nem beszélünk)
3. Előhozod a Fejlesztői menüt (A telefonról menüben sokszor megérinted a MIUI-verzió sorát), majd a Fejlesztői menüben engedélyezed az USB debugging-ot (USB hibakeresés-t)
4. A Fejlesztői menüben a Mi Unlock állapot menüt megnyitod
5. A Mi Unlock állapot menü alján összebindeled (összekapcsolod) a telefont a Mi Fiókoddal (99%-ban wifi kapcsolaton nem engedi, csak mobilneten!!!)
6. Az i.mi.com oldalon belépsz a Mi Fiókoddal, jobb felső sarok Avatarra kattintva belépsz az "Account-ba" és ellenőrzöd, hogy 100%-os e? (Ha nem azzá teszed a fiókodat)
7. Letöltöd a http://en.miui.com/unlock/download_en.html oldalról a Bootloader-nyitó alkalmazást.
8. Telepíted a PC-dre a nyitóalkalmazást, elindítod, belépsz a MI Fiókoddal.
9. A telefonodat fastboot módban a PC-re kötöd (fastboot mód elérése: kikapcsolt telefont úgy kapcsolod be, hogy nem csak a bekapcsoló gombot nyomod, hanem a hangerő lefelét is, míg a Fastboot mód meg nem jelenik)
10. A BL-nyitó felismeri a telefonodat, ellenőrzi, hogy össze van-e kapcsolva a Mi Unlock állapot menüben a telefon és a Mi Fiók, majd lefuttatod a a bootloader nyitást (párszor meg fogja kérdezni, hogy biztos akarod-e és hogy ez mindent töröl a telefonról)
11. ...és nagyon figyelsz, hogy sikerrel lefut, vagy hogy milyen hibaüzenetet ír ki!!!! (A hibaüzenet ismeretében tudunk segíteni) Legtöbbször azt írja ki, hogy hány órát kell várnod, míg kinyithatod a telefonod.

Remélem nem hagytam ki semmit. Ma kb. ennyi a BL nyitás.

Ha ezek mind megvoltak, akkor kell hogy engedje a nyitást (vagy kiírja hány órát kell várnod)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TWRP nyűgök