Ugrás a fő tartalomra

XIAOMI BOOTLOADER-NYITÁS ÚJ FOLYAMATA

 Szasztok.MIndenhol az "őskori" leírások találhatók meg, ahol még létezett BL-nyitás engedélykérő oldal, oda regisztrálni kellett, majd várni kb 2 hetet és után kezdeni a folyamatot. Nos, ez az "őskorban" volt, ma már másképp kell.

A mai telefonoknál már más a folyamat.

1. Megveszed a telefont amin gyári ROM-van.
2. Belépsz a Mi Fiókoddal a MIUI-ba (ha nincs még fiókod létrehozol egyet, mert BL-t nyitni, csak fiókkal belépve lehet!...illegális utakról most nem beszélünk)
3. Előhozod a Fejlesztői menüt (A telefonról menü Az összes tulajdonság almenüjében sokszor megérinted a MIUI-verzió sorát, míg ki nem írja, hogy mostantól fejlesztő vagy), majd a Fejlesztői menüben engedélyezed az USB debugging-ot (USB hibakeresés-t)
4. A Fejlesztői menüben a Mi Unlock állapot menüt megnyitod
5. A Mi Unlock állapot menü alján összebindeled (összekapcsolod) a telefont a Mi Fiókoddal (99%-ban wifi kapcsolaton nem engedi, csak mobilneten!!!)
6. Az i.mi.com oldalon belépsz a Mi Fiókoddal, jobb felső sarok Avatarra kattintva belépsz az "Account-ba" és ellenőrzöd, hogy 100%-os e? (Ha nem azzá teszed a fiókodat)
7. Letöltöd a http://en.miui.com/unlock/download_en.html oldalról a Bootloader-nyitó alkalmazást.
8. Telepíted a PC-dre a nyitóalkalmazást, elindítod, belépsz a MI Fiókoddal.
9. A telefonodat fastboot módban a PC-re kötöd (fastboot mód elérése: kikapcsolt telefont úgy kapcsolod be, hogy nem csak a bekapcsoló gombot nyomod, hanem a hangerő lefelét is, míg a Fastboot mód meg nem jelenik)
10. A BL-nyitó felismeri a telefonodat, ellenőrzi, hogy össze van-e kapcsolva a Mi Unlock állapot menüben a telefon és a Mi Fiók, majd lefuttatod a a bootloader nyitást (párszor meg fogja kérdezni, hogy biztos akarod-e és hogy ez mindent töröl a telefonról)
11. ...és nagyon figyelsz, hogy sikerrel lefut, vagy hogy milyen hibaüzenetet ír ki!!!! (A hibaüzenet ismeretében tudunk segíteni) Legtöbbször azt írja ki, hogy hány órát kell várnod, míg kinyithatod a telefonod.

Remélem nem hagytam ki semmit. Ma kb. ennyi a BL nyitás.

Ha ezek mind megvoltak, akkor kell hogy engedje a nyitást (vagy kiírja hány órát kell várnod)

Itt egy videó vizuális egyéneknek:


És egy másik leírás is:
https://helloxiaomi.hu/xiaomi-bootloader-nyitas-tippek-trukkok/


Megjegyzések

  1. Szia! Ha kiírja hány órát kell várni addig úgy hagyok mindent vagy kezdem utána elölről? Màr de ne haragudj a hülye kérdéseket. Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy a fontos! Míg le nem telik a 168 óra ki ne lépj a telefonon a MiFiókból. A telefont természetesen közben használhatod.

      Törlés
  2. Szia! Ha letellik a 168 óra utána mi a teendő? Én csak egy EUt szeretnék felrakni > hivasrögzítő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előbb el kell árulnod melyik készüléked van. Mert van hogy a módszer készülékenként más és más...főleg a frissebb készülékeknél.

      Törlés
    2. Jaj bocsánat Redmi Note 10 Pro

      Törlés
    3. Első lépésben azt ajánlanám, a miui.hu/ redmi note 10 pro fórumában kérdezd meg
      https://miui.hu/forum/viewtopic.php?f=209&t=11694
      ...de holnap majd utánaolvasok van-e a RN10Pro-nak valami speciális tudnivalója...

      Törlés
    4. A miui.hu oldalon ezt a videót ajánlották: https://youtu.be/luhS6z34b-Q
      (https://www.technobuzz.net/twrp-recovery-redmi-note-10-pro-max/) ami alapján mindenkinek sikerült feltenni a XIAOMI.EU stabil romot [ami innen tölthető le: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V12.5.9.0.RKFMIXM_v12-11.zip/download]

      Igaz, van rá már MIUI 13 is de azt sokkal bonyolultabb telepíteni.
      https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V13.0.2.0.SKFMIXM_v13-12-fastboot.zip/download
      Ha ez érdekel, akkor már tényleg a miui.hu RN10Pro aloldalán kérj segítséget.

      Törlés
    5. Köszönöm szépen és ha letellik a 168 óra gondolom a leírásod 9.pontjától megnézem, h engedélyezték e...

      Törlés
    6. MIvel már kiírta a 168 órát és az szép folyamatosan telik lefelé, már engedélyezték a nyitást...csak ki kell várnod, hogy leteljen.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TWRP nyűgök

  FASTBOOT BOOT (TWRP BOOTOLÁS) 1. A "Minimal adb and fastboot" alkalmazást letöltöd és a számítógépedre telepíted. 2. Szükséged lesz a telefonodhoz illő twrp-recovery .img fájljára (tehát egy hosszú nevű, általában a telefonod kódnevét is magába foglaló, .img kiterjesztésű fájlra!) a számítógépeden keletkezett 'adb and fastboot' mappába bemásolod a letöltött .img fájlt. Át is nevezheted amire akarod, én twrp.img-re vagy recovery.img-re szoktam átnevezni. (A telefonodra pedig másold fel a biztonság kedvéért a twrp-recovery telepíthető .zip változatát. Már ha van ilyen. Külső USB-OTG-re vagy az SD kártyára ajánlatosabb másolni, mert van hogy a bebootolt twrp nem látja a telefon belső tárhelyét. ) 3. Az adb and fastboot parancsikonjára kattintasz a PC-n vagy command parancs a pc-n, dos-box nyílik (fontos hogy az adb and fastboot mappából indítsd vagy a dos-boxban lépkedj át az adb and fastboot mappáig) a lényeg hogy a parancssorban légy és a megfelelő helyen. 4. A működ

XIAOMI TELEFON ELADÁSA ELŐTTI KÖTELEZŐ LÉPÉSEK

  Telefoneladás elõtti kilépés teljes folyamata: - Mi Accounttal belépsz a i.mi.com-on és a Find Device opciót kikapcsolod. - Ugyanitt a "Connected" menüben (felül középen) megszünteted a Mi Account és a Telefon kapcsolatát! - Kilépsz az i.mi.com-ról - Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Mi Cloud / Eszközkeresés (Find device) kikapcsolása - Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Kijelentkezés - Végül Full Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása (Belsõ tárhely is!!!) Könnyen le tudod ellenõrizni, hogy sikerült-e. Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása után, újraindítod a készüléket és ha a nyelv és régió beállítása után a Mi Fiókot (telefonszámot, emailcímet) és a jelszót is kéri, akkor sikerült megszüntetned a készülék és a Mi Fiók kapcsolatát, hosszú power nyomással kikapcsolhatod és viheted eladni, (vagy rakhatod fel a polcodra). Ha csak a jelszót kéri (és apró betûkkel írja, hogy ez a telefon össze van kapcsolva egy Mi Accounttal) akkor hiba van, nem fog a készülék más